Over ons

Wij zijn de Jongeren Actie Raad – JAR – een groep van 14 jongerenambassadeurs die zich wil inzetten voor de jeugd van Steenwijkerland.

De leden zijn Leanne Simonis, Kevin Mäkelburg, Luca Post, Eline Oosterhuis Sophie Bergkamp, Maud Veerman, Aimee Heerschop, Sander Maaldrink, Koert Dekker, Danique Lijkendijk, Noa Koeneman, Besan Al Ali, Marleen Ziel en Kimberly de Jonge.

De coach is Greetje van Zanten.

 We hebben nu 9 werkgroepen:

JAR en Kidsfestival

JAR en Jongeren en Depressie

JAR en Hypermarkt

JAR en G1000

JAR en Duurzaam Steenwijkerland

JAR en Burgerinitiatieven

JAR en Steenwijkerland, ook voor jongeren interessant?

JAR en veiligheid, (kruispunt RSG, uitgaan)

JAR en Boss.

 

JAR wil zorgen voor een beter welzijn voor de jongeren in Steenwijkerland en zet zich in voor een betere leefomgeving voor jongeren. JAR wil helpen met het verbeteren van Steenwijkerland!!

 

En zeg nou zelf, wie heeft er beter inzicht over jongeren dan de jongeren zelf?

De jongerenambassadeurs van JAR komen uit alle sociale lagen en wonen in Steenwijk én in de kernen. Wij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving doordat we kijken vanuit het jongerenperspectief. Inspraak van JAR zorgt ervoor dat beleid aansluit bij de belevingswereld van jongeren en meer kans van slagen heeft.

JAR is in oprichting. Om goed te kunnen functioneren en te voelen dat er serieus met onze ideeën, adviezen en acties om wordt gegaan, vindt JAR officiële erkenning door de gemeente belangrijk. Daarom is het belangrijk dat we onszelf kenbaar maken. We willen bereikbaar zijn voor jongeren die het idee hebben dat er in hun buurt of dorp iets niet lekker loopt en daar met ons over willen praten. Wij zoeken graag naar een oplossing voor problemen om van Steenwijkerland een toplocatie te maken.

Al met al kan JAR veel doen. We zijn bereid over van alles en nog wat advies te geven en actie te ondernemen voor belangrijke jongerenzaken. We praten graag over alles mee en ideeën over jongerenzaken horen wij graag.