Werkgroepen

1. WERKGROEP KIDSFESTIVAL

Op verzoek van de Steenwijkerlandse Uitdaging helpen jongeren mee met het kidsfestival. Deze jongeren beginnen met het opzetten van de JAR

70 kinderen die om wat voor reden ook even extra aandacht verdienen, hadden het heerlijk naar hun zin op zaterdag 4 november 2017 in de Meenthe.

JAR is erbij en zorgt voor het vullen van 70 goodybags.

2. WERKGROEP VERKEER EN VEILIGHEID

JAR heeft een nieuw voorstel voor het kruispunt bij de RSG

3. WERKGROEP DUURZAAMHEID

De Werkgroep G1000 heeft een gesprek met Andre Kuipers over duurzaamheid.

Verder: Panel G1000 in de Meenthe in Burgerforum

Documentaire over duurzaam Steenwijkerland.

4. WERKGROEP HYPERMARKT

JAR gaat in gesprek met wethouder Harmsma en Beleidsmedewerker Binnenmars. Jongeren willen kunnen shoppen in Steenwijk en de JAR denkt dat een Hypermarkt goed is voor de werkgelegenheid.

5. WERKGROEP BURGERINITIATIEVEN

“Inwonersinitiatieven zijn goud waard”. Dit is een subsidie pot van 80.000 euro. Bewoners mogen een plan insturen en een commissie waarin de JAR is vertegenwoordigd.

6. WERKGROEP JONGEREN EN DEPRESSIE

Je af en toe rot en onzeker voelen over jezelf en de toekomst is normaal. Erover praten helpt! Als je depressief wordt, of teveel stress hebt moet je hulp zoeken. JAR werkt samen met Sociaal Werk de Kop aan een aantal voorstellen, namelijk meer vertrouwenspersonen, duidelijke informatie en praatgroepen.

7. WERKGROEP STEENWIJKERLAND, OOK VOOR JONGEREN INTERESSANT?

Er zijn een aantal problemen waardoor Steenwijkerland voor jongeren niet interessant is. Deze problemen zijn onderkend en beschreven (uitgaan, banen, betaalbare woningen..) JAR wil het voortouw nemen in het oplossen van deze problemen.

8. WERKGROEP DUWTJE IN DE RUG!

Geld nodig? Ben je bang dat je moet stoppen omdat je ouders je boeken, laptop, mobieltje, reisgeld niet kunnen betalen? Moet je stoppen met sport of hobby omdat het te duur wordt? JAR werkt samen met Duwtje in de rug. Doe een aanvraag bij de JAR.